petak, 24. srpnja 2009.

Sofia, Bugarska - tour de Balkan

Nakon brzog dorucka u obliznjem hotelu i ponovno nezacinjene hrane, trcim na lokalni bus za Dupnicu, odakle cu prema Sofiji. Tri turista u busu i lokalci. Ocito je da se u Rilu uglavnom dolazi u oragniziranim grupama ili jednodnevnim izletima iz Sofije. U metropolu stizemo u podne.
Kaos vruce metropole u punom smislu tih rijeci. Bus nije stao na nekoj od glavnih stanica, nego negdje u predgradju, sto znaci ili cu se dati taksistima na mrcvarenje ili cu pokusati citati bugarski i shvatiti kojim tramvajem ili busom do hostela. Pokusavam s drugom opcijom.
Srecom ostalo je nesto u glavi, pa se snalazim i za 40 minuta eto me u centru u Art hostelu, jednom od najstarijih i najpoznatijih na Balkanu. Iskreno, ne svidja mi se od samog pocetka, iako je atmosferican, previse je ljudi, samo u mojoj sobi je 12 kreveta na 3 kata, ja spavam prakticki na podu, no i to je bolje nego da idem skroz gore.
Sofija je istinska metropola, i ima i nema sarma, puno je bliza Beogradu nego Zagrebu u filingu grada i opustenosti. Cinjenica da niti jednom nisam izvadio aparat i krenuo lupati fotke isto govori u prilog tome. Mislim, imalo bi se tu sto slikavati, no ovo je ionako samo prolazna stanica. Radije odlazim u kino (koje je vrlo skupo,ali i sredjeno), kupujem razne cd dvd bugarske glazbe, secem besciljno gradom i malo se gubim, naravno idem i van, klubova koliko hoces, moda se tjera opako, i ovdje dolazi Madonna, sve je nekako posh i fancy...mislim da cu sutra dalje, u provinciju, koje daju puno vise covjeku od velikih gradova.

1 komentar:

Anonimno kaže...

ej, super su postovi, kao i uvijek. citam i smijem se, ali mi fale fotke :-)