utorak, 6. siječnja 2009.

Velkam tu Kroejša .. Borje za sladokusce

Restoran Borje nalazi se 15 km od centra Nacionalnog parka u pravcu Splita na magistralnoj cesti D-1. Obnovljeni ambijent restorana te kvaliteta i prepoznatljivost njegove gastronomske ponude zadovoljiti će sve dobrodošle putnike. Restoran ima dio sa samoposluživanjem (self service) te a la carte restoran.

Tako piše na stranicama NP Plitvička jezera.

Nakon zanimljivog zimskog izleta na Plitvička jezera, promrzli turist poželi nešto toplo pojesti i popiti. I krene u Ličku kuću...koja je zatvorena, pa Mirni kutak...koji je zatvoren...pa ovamo onamo i dođemo mi u dotični restoran Borje. Prostor obnovljen prije smrti druga Tita, osoblje zadnji puta bilo na edukaciji iz ljubaznosti nikad, brzina preuzimanja narudžbe super spora u polupraznom prostoru, brzina donošenja hrane ispod svih kriterija, cijene mesa prestrašne, porcije više nego skromne.

Odista, bilo mi je neugodno vidjeti u srcu Like kako je škarpina jeftinija nego teletina, kako nema krumpira...jednostavno ga nema...hm...valjda bi ga trebali uvesti iz Međimurja. U jelovniku piše jedno, na tanjuru drugo...

Čovjek na kraju pomisli, pa valjda će biti barem ukusno, onako domaće...aha...moš mislit...juha iz vrećice, "pomfri" od Leda, kruh smrznut pa ugrijan taj čas,...meso valjda iz Bosne...kupujmo rvacko...o zemljo Kroacijo...jadni turisti koji dodju i onda im zapaprimo na kraju dana za stolom...meni neugodno...ako ne želite ovo iskustvo...nemojte nikad nikad otići tamo RESTORAN BORJE...jerbo ćete u Otočcu jesti za duplo manje novaca a duplo bolje...izdržite tih 50 kilometara.

Plitvice su i dalje neponovljive.

Nema komentara: