četvrtak, 7. kolovoza 2008.

TOP 5 najfinijih mjesta za klopu u Istri

Naravno, svako ima svoje favorite, ali mojih 100 i nešto kila su prilog činjenici da jedem dosta. Fino ne jedem cijeli život nego tek unatrag par godina. Prije bi se vario, danas biram, ali ne odbijam. Ovo su mjesta gdje se ne jede samo fino nego i povoljno. Nema super skupih mjesta na kojima se sporo jede, ovo je domaća hrana za domaće ljude, pa kad budete jednom otišli i probali, sami ocjenite pa mi javite kako ste prošli.

1. AGROTURIZAM DOL
Što reći osim, hvala obitelji Stojšić što ne odustaju od svog koncepta, a to je da vam serviraju samo ono što proizvedu. Rijetki ustupak je piće, jer ipak ne proizvode Coca Colu, no umjesto toga će vam ponuditi istarski sok Pašaretu, nije isto, ali je barem domaće, ustvari idealno za ANTI-GLOBALISTE !
Što jesti tamo? Sve, pustite domaćicu da vas napuni hranom, kad dođe račun, sigurno nećete pasti u nesvjest jer su cijene ovdje sasvim pristojne (cca 120 kuna po osobi cijeli obrok od predjela do fritula).
Kliknite na naslov posta za link za ovu čarobnu destinaciju.

Lukačići bb, Gologorički dol, Cerovlje, tel. 684 625


2. AGROTURIZAM STARI KOSTANJ
http://www.tzpazin.hr/index.php?stranica=151
Kod gazda Pere me uvijek oduševi stav, lijen, pomalo nemaran, kao da mu se ne da raditi, sve radi preko one stvari. S druge strane, ipak mislim da je čovjek samo ležeran i opušten, te se ne zamara ovozemaljskim glupostima. Konobarica Silva je zakon. Hrana izvrsna. Bed je ako dođete u zimi jer se teško ugrije prostor, no medica grije po zimi, po ljeti osvježava. I opet pustite da oni odluče umjesto vas što ćete jesti, jer tražiti jelovnik je samo previše posla za osoblje. Oni će ionako spremiti ono što su taj dan mislili kuhati. Prepustite se guštima i bifteku. Ajme.
Gržići134, 52403 Gračišće tel/fax (052) 687-037 Gsm 098 960 9227, 091 687 0377


3. AGROTURIZAM MONTIŽEL
http://www.pincin-monticello.hr/
Još jedna obitelj spremna nahraniti i ugostiti gladne duše. Familija Pincin vam uz standardnu istarsku ponudu koju nude gorenavedeni, nudi i specijalitete s tartufima. Naravno da to poskupljuje obrok, ali i dalje na vrlo prihvatljivoj razini. Ovdje možete jesti obrok po osobi od cca 120-140 kuna (od medice do štrudle). Malo je problem za naći prvi puta, ali imaju svoju web stranicu tako da sve piše i zna se. Porcije obilne i ukusne. Uživajte !


4. KONOBA MALO SELO
Ima jedan bed, a to je da ovo mjesto postoji ali više nije isto kao nekad. Naime, stari vlasnici su iz meni nepoznatih i neprihvatljivih razloga odlučili napustiti biznis u kojem su bili tako dobri. Juhe od koprive, tostiran kruh s masti i tartufima, ombolo s kobasicama, maneštra z bobići....neke stvari sam prvi puta u životu tamo probao i plakao od muke kad se obžderemo i napijemo. Ali smo se uvijek vraćali. I onda smo došli a neki drugi ljudi su počeli tamo raditi i upravljati. Nije loše, dapače, i dalje je kvalitetno, ali više nisu na prvom mjestu gdje su nekad bili. Ako itko ikad sazna gdje su otišli stari vlasnici i da li su otvorili nešto novo, plaćam ručak za tu informaciju.
Adresa: Fratrija 1, 52460 Buje 052 777 332


5. JAVITE SVOJ PRIJEDLOG
Nije da nemam ja drugih favorita, dapače, lista bi bila poduža, ali da se ne zamaramo previše...dajte svoje prijedloge za kvalitetnu klopu u kojoj ne morate ići u minus na tekućem. I ne zaboravite ponijeti keš jer ovakva mjesta najčešće poznaju samo solarni način plaćanja. Gušti su gušti....

3 komentara:

Anonimno kaže...

Osoblje koje je radilo u Malom selu u Fratriji do 2007.g posluje na novoj adresi u Momjanu o52/779-152 ili u Mazuriji 091/1777-322.
Ova informacija je besplatna, dobar tek.

Anonimno kaže...

Blue kaže... Što se tiče Malog sela dajem samo informaciju da nova ekipa koja radi je obitelj koja je odlučila preuzet konobu.Žao mi je ako niste bili baš zadovoljni s nama,al nadam se da ćemo s vremenom,radom,i trudom i mi postići željeni uspijeh...puno hvala...KONOBA MALO SELO

Anonimno kaže...

Mi smo bili konobom Malo selo oduševljeni, danas tamo vodimo i prijatelje, nadam se, da neče razočarati.