srijeda, 20. svibnja 2009.

Rijeka za sladokusce u 'krizi'

U Rijeci ste, u prolazu ili na proputovanju; gladni ste, ne želite odvojiti puno novaca, ali opet, ne želite ni jesti splačine. Nema problema, Rijeka ima par opcija u samom centru grada gdje ćete dobro pojesti za malo novaca, a možete si i hranu doma ponijeti ili na put, ako idete dalje.

1. Bistro Mornar
Bistro Mornar smješten je uz samu riječku tržnicu i rivu od kuda kreću trajekti i turistički brodovi. Mjesto je to gdje možete kušati domaću hranu, uglavnom, kako kažu jela na žlicu - istarske maneštre i razne juhe, mesna jela, ribu, marende i domaći kruh. Iz vinske karte možete odabrati razne vrste vina, a nudi vam se i mogućnost uživanja u vrhunskim vinima na čaše.

ZA: puno sjedećih mjesta i mala terasa, veliki izbor svježe ribe, ljubazno neformalno osoblje, omjer cijene i kvalitete najviši (malo para - fina hrana...jela od 25 kuna nadalje)

PROTIV: pokoji lokalni cuger, u vrijeme marende (11-13) zna biti gužva, predvečer je izbor hrane manji, ne primaju kartice

OBAVEZNO PROBATI: gavune ili srdele s blitvom
RADNO VRIJEME: 7-20, sub i ned 7-17
TELEFON: (051) 313 257

2. Buffet Fiume
Konoba Fiume nalazi se na samoj riječkoj tržnici. Uređena je u primorskom stilu, dekorirana starim predmetima i ribarskim vršama. U ugodnoj, toploj i uvijek živoj atmosferi, uz ljubazno osoblje možete uživati u ribljim i mesnim jelima, divljači, lešo janjetini kao i svakodnevnim marendama.

ZA: izvrsna domaća atmosfera, ekstra ljubazno osoblje (šefica Nena pogotovo), svježa hrana, dobar omjer cijene i kvalitete (jela od 30 kuna nadalje)

PROTIV: jako mali lokal (svega par stolova), miris hrane vam se uvlači u odjeću, gužve oko podneva, ne primaju kartice

OBAVEZNO PROBATI: crni ili bijeli rižoto, riblja juha
RADNO VRIJEME: 6-18, sub 6-15, ned zatvoreno
TELEFON: (051) 312 108

3. Restoran SELF SERVIS RI
Restoran Self servis RI nalazi se u centru grada, na rivi, u prizemlju robne kuće RI. Po sistemu samoposluživanja u ponudi su različita gotova jela: od predjela, juha, roštilja, mesnih i ribljih jela, salata i slastica, a sve po vrlo povoljnim cijenama.

ZA: veliki izbor jela, centralna lokacija, solidan omjer cijene i kvalitete (jela od 30 kuna), pakiraju za ponijeti doma, terasa s pogledom na more (ali i cestu), plaćanje karticama

PROTIV: menza i tacne, neka jela su preskupa (meso i prilozi)

OBAVEZNO PROBATI: najbolja jota u regiji !!!
RADNO VRIJEME: 8-22, ned zatvoreno
TELEFON: (051) 311 026

4. Riječka pivnica
Češka pivnica se nalazi na Školjiću, u centru grada Rijeke, gdje će vas u zanimljivom ambijentu dočekati ljubazno osoblje i ugodna atmosfera.
Češka pivnica nije samo mjesto gdje možete svratiti i uživati u vrhunskoj i osvježavajućoj češkoj pivi, već možete kušati i nešto od raznovrsne ponude jela, s naglaskom na češke specijalitete.
Nudi se i mogućnost organiziranja ručkova i večera, a svakodnevno od 10.00 – 15.00 h nude se marende.

ZA: dobra piva, dobar izbor jela, solidna lokacija, ok omjer cijene i kvalitete (jela od 30 kuna), plaćanje karticama

PROTIV: češki specijaliteti i nisu baš tako češki, nema terase niti dovoljno svijetla, cijene jela znaju varirati

OBAVEZNO PROBATI: maneštru s domaćim kruhom !!!
RADNO VRIJEME: 10-24, ned zatvoreno
TELEFON: 098 9281800

5. Zalogajnica Klub Makrovega

Klub Makrovega nalazi se u centru, nadaleko kazališta Ivan Zajc i Jelačić placa i namjenjen je ljubiteljima zdrave hrane. Na prvom katu se u ugodnom ambijentu nude makrobiotička i vegetarijanska jela kao što su: miso juhe, maneštre, lazanje, musake, polpete od žitarica i povrća, pohano povrće i sa tofuom, pite, sarme, pizze, alge, kolači i palačinke, prirodni sokovi, čajevi i ječmena kava. Ukoliko nemate vremena ili želite obradovati nekog ljubitelja ovakve kuhinje, sve ove i mnoge druge delicije možete kupiti i ponijeti sa sobom.


ZA: dobre slastice, zdrava hrana, osoblje koje razumije što prodaje, solidna lokacija, ok omjer cijene i kvalitete (jela od 20 kuna naviše)

PROTIV: prostor je vrlo skroman (iako jednostavan), izbor jela nije velik (ne kuhaju svaki dan istu hranu), nema mesa

OBAVEZNO PROBATI: najbolje palačinke u regiji !!!
RADNO VRIJEME: 9-17, sub i ned zatvoreno
TELEFON: (051) 321145

1 komentar:

Anonimno kaže...

ola R kad dođem u Ri , idemo zajedno na jedan od ovih derneka po restačima, ok?