nedjelja, 17. svibnja 2009.

Lokalni izbori 2029.godine

Vijesti iz budućnosti (godina 2029.)

Ovogodišnji lokalni izbori u Hrvatskoj su bili burniji nego ikada. Izborne poruke i slogani su bili usmjereni na potrebe građana i naravno lokalnih političara.

Prisjetimo se što se dogodilo nakon prošlih izboda 2025.godine.

Kako Hrvatska nije uspjela u nastojanjima da uđe u EU u zadnjih 20-tak godina, pojedine regije su odlučile krenuti svojim putem.
Zagrebačka županija zajedno s gradom Zagrebom se pripojila Sloveniji, te je Zagreb postao glavnim gradom Slovenije, s gradonačelnikom srbinom slovenskog porjekla, Dinamo se preimenovao u Olimpiju, no i dalje je miljama daleko od Lige prvaka (koju je prošle godine osvojio sarajevski Željo). Održan je i Eurosong u Zagrebu, jer je slovenska pjesma pobijedila odmah nakon tog spajanja.

Istarska županija je također u EU, ali kao dio Italije. Hrvati više nemaju problem s Piranskim zaljevom, jer je on sada u rukama Italije.

Glavaševo (bivši Osijek) se morao otcijepiti iz Hrvatske, jer je EU to postavila kao uvjet za primanje u zajednicu. Prihvatila ih je Republika Vojvodina. Grad Osijek je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda po broju gradonačelnika u 21.stoljeću, pa su odlučili prestati raditi izbore i imenovati jednog gradonačelnika svakih mjeseca dana iz drugog kvarta.

Grad država Kerumville je nakon preuzimanja grada od strane Joke Keruma, postao novi Hong Kong, te izašao iz republike Hrvatske.

Dubrovnikom vladaju cruise kompanije koje su ovaj grad otkupile od Hrvatske koja je morala vratiti dugove MMF-u, tako da više nije u našem vlasništvu.

Međimurje se pripojilo Mađarskoj.

Ono što je ostalo, ove izborne godine je glasalo za HDZ, koji je jedinu protutežu imao u Rijeci koja konačno ima novog kandidata za gradonačelnika, nakon 30 godina vladanja SDP-a. Glavna poruka u kampanji je pristupanje uniji pod nazivom Balkanija, koju čine Rumunjska i Bugarska (izbačene iz EU-a 2018.g.), Srbija, Vojvodina, Kosovo, FRNYRZY Macedonia, Bosna i Montenegro. HDZ naprosto mora državu uvući u neku uniju prije nego se država raspadne. Hercegovina se pripojila Hrvatskoj, tako da sada konačno više birača živi u državi nego izvan nje! HDZ je obećao Rijeci da će ju kandidirati za Balkanske igre 2032.

Premijer RH, počasni doktor Ante Gotovac smatra da je vrijeme za radikalne promjene i zaokret, te je u društvu svoje gospođe Simone, proslavio ovogodišnju pobjedu.

3 komentara:

Skicoslav kaže...

Nice drugs! Nice text:)

Anonimno kaže...

super perspektiva :)
jako zanimljivo...

Anonimno kaže...

ANTE GAZDA A SIMONICA PRVA DAMA.
COOL.