srijeda, 15. travnja 2009.

Peek and Poke

Ako se nažete u Rijeci, a imate malo slobodnog vremena, i ktome ste nostagični za tehnikom i kompjuterima, nemate izbora. Morate posjetiti Peek and Poke, tzv. retro kompjuterski klub tj. muzej u kojem je nekolicina entuzijasta skupila tehnologiju koja će vam izgledati nestvarno. Ako ste stariji, nečega ćete se i sjetiti, ako ste mlađi, past ćete u nesvjest.

Muzej se nalazi kod katedrale Sv.Vida a ulaznica je 20 kuna. Očekuje vas put u ne tako daleku prošlost, ali stari kompovi na kojima ste možda učili raditi ili imali praksu u školi će vas naprosto oduševiti. Dosta uređaja još uvijek radi ili barem ima neki oblik napajanja.

Kolekcija "digitrona" je famozna. Mislim da se radi o privatnoj kolekciji u kojoj ćete vidjeti uređaje iz cijelog svijeta.

Ovo je inače i cyber prostor ako trebate na internet, ali radije prvo malo pogledajte preteče onoga što ćete koristiti poslije. Ljubazno i educirano osoblje će vam rado pokazati što se krije u ovom prostoru, ako pokažete malo interesa....skoro kao privatni tour u kompujersku prošlost.

Na kraju kupite neki od suvenira na izlazu, jer je to osnovni način kako se ovaj muzej održava (uz skromnu cijenu ulaznica). Uživajte u bytovima.

Nema komentara: