petak, 5. prosinca 2008.

Danas igra Hrvatska

Jednog dana u decembrudveiljadeosme...rodila se nova država Fejsbukia. Kao prava banana republika, nastala je na temeljima jedne druge banana republike na brdovitom Balkanu.

Bio ja na prosvjedu u svom gradu. Kiša. Narod stoji. Gleda. Ne zna kuda bi. Znaju da su došli na prosvjed. Protiv banana premijera banana države. I banana vlade i banana oporbe. I banana krize i banana kapitalizma u koji nas je odvukao prvi banana precjednik. Banana Bog mu banana dušu prosti.

Ima nas 5 miljona, skupilo se ni 5 iljada. E je smo jad. Kaže jedan lik na prosvjedu: tko je kriv za sve ovo? VI !!! Vi, stoko sitnog zuba. I sad je pitanje...za koga se stvara ta Fejsbukia kad tako malo ljudi oće u otcepljenje....ko nas bre zavadi....sjećam se fraze iz sredine devedesetih...

Džaba smo ju stvarali, reklo bi se. Nismo mi ni za demokraciju, niti za kapitalizam, niti za prosvjede, niti za za raditi, niti za iskorak...

Nama treba kruha i igara i točka. Janica, Ivica, Goran, Ivano i ekipa....poput starog Rima...upravljati ruljom je jednostavno. Sad će svecko prvenstvo u rukometu pa će narod dobiti svoju kvartalnu porciju radosti i uzbuđenja.
Sjećam se izleta u jednu drugu državu, nekako mislim da bi baš nama takav sustav odgovarao.
Sjeverna Koreja.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Tuga i jad