srijeda, 5. studenoga 2008.

Dan kad se stvarala povijest....

Baš se pitam koliko je povijesnih dana u životu jednog čovjeka?
Povijesni dani za većinu ljudi su:
1. kad se rode
2. kad se prvi puta vjenčaju
3. kad krenu prvi puta u školu
4. kad prvi puta spavaju van kuće
5. kad prvi puta spavaju doma sami bez roditelja
6. kad se poljube prvi puta
7. kad se seksaju prvi puta
8. kad se razvedu prvi puta
9. kad dobiju dijete
10. kad izgube dragu osobu
11. kad se sele u drugi grad ili državu
12. kada diplomiraju
13. kada dobiju prvi posao
14. kada se prvi puta zaljube
15. kada prvi puta nesretno vole

Hm...nije li svaki dan života povijesni ?! Jer već sutradan to je nešto što se više promijeniti ne može i treba prigriliti ono što se dogodilo jučer kao iskustvo i učenje i s tim ići dalje. Kuda dalje? Kažu da je ovaj mali sa slike promjenio povijest svjetske politike, od Argentine do Irana, preko Indonezije, svi sve vesele njegovoj pobjedi, koja je (priznali to ili ne) bila toliko očita i dugonajavljivana, a S.Palin je izgledala kao njegova najveća potpora. Kako su se izbori približavali, ona je sve više ispadala iz tračnica i potpomogla lošem imidžu republikanaca. Iskreno, da li su republikanci mogli pobijediti nakon Busha i trenutnog ekonomskog stanja u državi? Čak i da je Obama bio republikanac, a Palinica demokratica, potonja bi pobijedila....i svi bi rekli kako je simpatična takva luckasta.
Da nije bilo para Oprah W., Puff D. i ostale crnačke ekipe (sorry, ali meni je prelicemjerno govoriti izmišljen izraz afro-amerikanac; to bi bilo kao da je Palinica anglo-amerikanka, a neki sentor Hrvat bi tada bio croamerikanac), te groznih napada na Hilary...mislim da bi danas bio povijesni dan također jer bi imali prvu ženu predsjednicu USA, a to bi bila još veća fora.

No kako je da je...nadajmo se da je mali Obama naučio i lupati palicom sve one koje odmah treba nalupati, da je naučio da ništa ne ide preko noći i da neće imati svoju Lewinsky. Kažu da je njegova misija ujediniti USA...pa poželimo mu sreću na ovaj povijesni dan!

Nema komentara: