srijeda, 30. srpnja 2014.

Južna Koreja za početnike - galerija 3

Štandovi s hranom su vrlo popularni, povoljni i ukusni

Tradicionalni korejski roštilj

Puno raznih predjela, Banchan
Tako se to grila i uživa


Ljepote ulične kuhinje



Mix japanskog i vijetnamskog pristupa hrani

Grijani dodatak uređaju koji služi za omekšivanje
"palačinkica" za springrolls

Meso se grije izvana za springrolls

Unutarnji dio je juha u kojoj se umoči govedina na par sekundi

Škare u svakodnevnoj prehrani su obavezne

Centralno jelo se zove Shabu Shabu

Skoro pa springroll

Kafići su vrlo skupi i zapadnjački obojani

Restoran koji služi isključivo svinjske nogice

Jeon su korejske slane palačinke, mada su puno jače i ukusnije
Pajeon ili Bindaetteok


Salata, malo juhe i hrpa mesa sa svinjske noge

Češnjak uz čili dominira medju začinima


Na jugu dominiraju morski plodovi

Tijesto (noodles) će vam skuhati svatko na bilo kojem štandu

Raznolikost priloga očarava

Riblja juha s nekom egzotičnom školjkom

Nakon dugog hoda, slijedi odmor s pogledom na more i hrana

Pajeon

Tjestasto i punjeno slanim ili slatkim elementima

Ovdje čak ima i faširanaca

Riža u bambusu


Lokalni proizvodjač karamela

Prvi slijed u Makgeolli restoranu

Drugi slijed u Maegkolli restoranu

Makgeolli je ustvari rižino vino koje se doslovce
pije na litre, svaka naručena kantica znači novi slijed
jela koje ćete dobiti, a da nemate pojma što

Domaći Shabu Shabu s 8 raznih vrsta zelenjave i najfinijom
govedinom

1 komentar:

Valeria Zeman kaže...

Oduvijek sam htjela da probam njihov način spremanja ribe